Geen producten (0)
Op 10 juni 1952 startte Foto Brouwer aanvankelijk onder de naam van Foto Michielen op de Julianalaan in Bilthoven.
In maart 1978 nam H.A. Brouwer de zaak volledig over en veranderde de naam in Foto Brouwer. Er volgden spoedig een aantal overnames. De eerste was Foto Braak op de Looydijk en in 1994 volgde Foto van Leeuwen op de Hessenweg, beiden in de Bilt. Later volgden Foto van Hensbergen in Wijhe en in Utrecht (toenmalige eigenaar in Utrecht was de bekende paparazzi fotograaf Joop van Tellingen!) De winkel in Utrecht verhuisde spoedig van de Rijnlaan naar het Smaragdplein en heette vanaf dat moment óók Foto Brouwer.
Foto Brouwer was de eerste fotozaak in de Bilt en Bilthoven die naast de mogelijkheid van ontwikkelen en afdrukken van filmrolletjes via een extern laboratorium, de mogelijkheid bood om binnen één uur de ingeleverde filmpjes te ontwikkelen én af te drukken tot het formaat van 20x30 cm. Dat was in die tijd heel bijzonder en het werd een groot succes! Niet alleen vanwege de snelheid maar zeker door de geleverde kwaliteit. Naast de verkoop van foto en film camera's, films, doka benodigheden, fotolijsten, fotoalbums en plakmiddelen bood Foto Brouwer ook de mogelijkheid voor studiofotografie en bruidsreportages.
Door de komst van de digitale fotografie veranderde er veel. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Er lag een enorme uitdaging voor Foto Brouwer, de overgang van analoog naar digitaal.
 


DEZE PAGINA IS ONDER CONSTRUCTIE!